STRUKTURA SCIENTOLOGICKÉ CÍRKVE

Téměř v každé scientologickém orgu (organizaci) můžete někde na chodbě či recepci nalézt organizační strukturu (scientologicky: orgboard).

To je ale jen struktura té dané organizace. Jak vypadá struktura celého scientologického impéria není oficiálně zveřejněno.

Alespoň ve zkratce část údajů, které jsme dali dohromady:

  • RTC (Religion Technology Center) vlastní některé ochranné známky k scientologii, ale není vlastníkem samotných Hubbardových spisů („technologie“). Ty má pronajaty od společnosti CST (Church of Spiritual Technology).
    RTC provozuje Church of Scientology, CoS, scientologickou církev, v České republice formou licenčních odvodů z dianetických center.
  • CST (Church of Spiritual Technology), vlastník Hubbadových spisů, ty pronajímá RTC.
    Viz Wikipedia nebo web Sc-i-r-s-ology.

    Meade Emory (r-factor) je zakladatel CST. Není to ani církev, ani knihovna; je to nejbohatší a nejmocnější korporace v celé scientologické říši; majitel všech autorských práv a majitel nejdůležitějších obchodních známek.
    CST je také známa jako „L. Ron Hubbard Library“. Často můžete vidět „poděkování L. Ron Hubbard Library“ za laskavé poskytnutí ochranných známek na scientologických tiskovinách. Ano, to je právě tato organizace.
    CST je dle tohoto článku řízena IRS skrze tři daňové odborníky (nescientology), které vybral Meade Emory a IRS, aby se doživotně stali Speciálními Řediteli CST.

how irs control scientology  Obr. Nákres finančních toků, doplněno o české firmy; zdroj www.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *