www.r-factor.cz: málo známé informace o scientologické církvi (sektě) a jejích aktivitách jako jsou Dianetika, LITE, PERFORMIA, Business Success, BASIC...

Ilustrace

Paul Haggis odchází

Oskarový režisér a scénárista opouští Scientologickou sektu.

Režisér Paul Haggis se rozešel se scientologií

vydáno: 27.10.2009

Los Angeles - Scientologická církev, k níž se hlásí mimo jiné řada představitelů hollywoodské elity, minulý týden ztratila jednoho ze svých prominentních stoupenců. V ostře formulovaném dopise mluvčímu scientologů Tommymu Davisovi se s církví po pětatřiceti letech rozešel kanadský oscarový režisér a scenárista Paul Haggis.

Paul Haggis
Obr. Režisér a scénárista Paul Haggis.

Haggis, který je jako režisér podepsaný například pod filmem Crash a coby scenárista pod snímky Clinta Eastwooda Million Dollar Baby a Dopisy z Iwo Jimy, odůvodnil rozchod s církví - považovanou v mnoha částech světa za sektu - ideologickými i osobními důvody.

Vadil mu jednak odmítavý postoj scientologické odbočky v San Diegu k homosexuálním sňatkům v Kalifornii, ale především "nařízení" církve jemu a jeho manželce, herečce Deborah Rennardové, aby se rozešla se svými rodiči "kvůli něčemu absolutně triviálnímu, co údajně udělali před pětadvaceti lety", cituje z Haggisova dopisu zpravodajský server ABCNews.com.

"Ačkoli jí to způsobilo strašlivou osobní bolest, přerušila s nimi moje žena všechny kontakty. Já jsem to odmítl udělat. Nikdy jsem nebyl dobrý v poslouchání příkazů, zvláště když podle mě jsou morálně hanebné," dodává Haggis.

Haggisův mluvčí Ziggy Kozlowski potvrdil, že autorem dopisu, který se objevil na internetovém serveru scientology-cult.com, je skutečně Haggis. Dodal, že dopis byl míněn jako "soukromá korespondence mezi Haggisem a Tomem Davisem" a že režisér netuší, jakým způsobem se dopis dostal na veřejnost.

Autor: ČTK

Crash
Obr. Plakát k filmu Crash.

Paul Haggis se soškou Oscara.
Obr. Oscarový režisér a scénárista Paul Haggis.

 

ODKAZY

© 2008-2011 www.R-FACTOR.cz / aktualizováno 31.07.2011

DOPORUČUJEME
Logo Rolling Stone

UVNITŘ SCIENTOLOGIE

REPORTÁŽ

časopisu Rolling Stone popisuje Scientologickou církev, její nápravné programy a ideologickou indoktrinaci.

@

Galaktický krutovláce Xenu.

ZA MOSTEM JE XENU

KNIHA

popisuje život v sektě. Jak se Margery dostala k scientologům a jak přišla téměř o všechno; o peníze, iluze a málem i o svou rodinu a život.

@

Ilustrace k filmu 1984 podle románu Goerga Orwella.

GEORGE ORWELL, 1984

FILM

natočený podle Orwellova románu 1984. Hubbard v jedné přednášce řekl, že takto by vypadal svět při tajném používání scientologie.